Інгредієнти
Перепели – 4 тушки | |
Соєвий соус – 50 мл | |
Сік апельсиновий – 100 мл | |
Червоний перець – 1 шт. | |
Лимонний сік – | |
Імбир – 4 ст. л. | |
Часник – 2 зубчики | |
Яблука – 1-2 шт. | |
Вершкове масло – 1 ст. л. | |
Цукрова пудра – (цукор) | |
Рослинна олія – |
Покроковий рецепт
Зробити соус: вичавити сік з апельсина, змішати його з соєвим соусом. Додати тертий або дрібно нарізаний імбир і шматочки червоного перцю.
Замаринувати в соусі тушки перепелів (близько 2-х годин).
Яблука нарізати кружечками, товщиною 3-4 см, вирізати серцевину, збризнути лимонним соком (щоб вони не потемніли).
Обсмажити на сковороді на вершковому маслі з обох сторін.
Смажені яблука викласти на деко, присипати цукром або цукровою пудрою, запекти в духовці до карамельної скоринки при температурі 160 С.
Кожну тушку перев’язати ниткою, щоб ніжки і крила щільно прилягали до тіла птиці. Укласти в пароварку і готувати на пару 15-20 хвилин. Для аромату можна покласти в пароварку шкірку від решти апельсина і яких-небудь, за своїм бажанням, прянощів (гвоздика, кардамон або розмарин…).
Потім перепелів дістати, зняти нитки. У сковороду налити олію і обсмажити на ньому часник і імбир. Після ароматизації олії часник і імбир витягнути і на цьому маслі обсмажити перепелів до золотистого кольору (час смаження займає 3-5 хвилин).
На тарілку викласти готові тушки перепелів. Сервірувати тарілку запеченими яблуками. Приємного апетиту!