На підготовку цієї страви у мене йде буквально 5 хвилин, потім перепілка готується в духовці, а я можу спокійно встигнути приготувати салат. Страва готується дуже просто.
Інгредієнти
перепілка – 2 шт | |
картопля – 0,5 кг | |
помідори черрі 10 шт | |
майонез – 200 гр | |
сіль, перець, каррі – за смаком | |
мед – 2 ст л | |
рослинна олія – 4 ст л |
Коли гості на порозі, мало часу, а хочеться всіх здивувати – це страва завжди мене виручає. Виглядає святково, яскраво і звичайно ж апетитно.
Покроковий рецепт
Підготуємо перепілку для запікання. Для початку її потрібно промити під холодною водою і обсушити паперовим рушником. Позика розрізати всередині, так щоб вона як би стала плоскою.
Змішати майонез, сіль, перець, приправу каррі і мед. Цим соусом обмазати перепелові.
Картоплю чистимо й нарізаємо кружечками. Змащуємо цим же соусом, що і перепелові.
Укладаємо в скляну форму для запікання картоплю. Форму попередньо змащуємо рослинним маслом. Насправді це може бути і деко, але я віддаю перевагу скляну ємність. Після приготування вона дуже швидко та легко відмивається.
Зверху на картоплю розкладаємо перепелові і додаємо помідори черрі. Можна їх покласти цілком не розрізаючи. Відправляємо нашу страву в духовку і готуємо протягом 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Перепела у вас виходить з апетитною скоринкою. При подачі можна прикрасити зеленню.