І хоча це блюдо всім добре відоме, я хочу запропонувати свою варіацію – не зовсім традиційну – з пшоном і шпротами. Всім любителям шпрот обов’язково сподобається.
Інгредієнти
Пшоно – 1 ст. | |
Шпроти – 2 банки | |
Перець болгарський – 10-12 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний – за смаком | |
Вода – 0,5 ст. | |
Кисло-солодкий соус – 0,5 ст. |
Фарширований перець – незмінне блюдо літнього сезону, коли яскравих перчиком на ринках ціла гора і коштують вони зовсім дешево. В наші дні болгарський перець легко купити і взимку в супермаркетах, але ціни на нього дуже високі, так що не кожен може собі дозволити цю зимову розкіш. Тому влітку я в обов’язковому порядку заморожують цей чудовий овоч, щоб взимку можна було поласувати стравами з ним.
Покроковий рецепт
1. Пшоно добре промити під проточною водою. Залити в каструлі водою в пропорції 2:1 (вода: пшоно) і зварити до готовності. Остудити.
2. Додати шпроти в пшоно і добре розмішати до отримання однорідної консистенції. Посолити і поперчити.
3. Підготувати перець. Я після розморожування промиваю його добре під водою, щоб позбавиться від смаку льоду. Я заморожую відразу підготовлений до конкретного блюда – якщо на рагу і лечо, то ріжу смужками, якщо на фаршировку, то відразу вичищаю середину. Так набагато простіше готувати взимку – дістав з морозилки, розморозив і можна готувати.
4. Фаршируємо наші перчинки раніше підготовленої пшоняної масою. Укладаємо перчики в каструлю. Намагайтеся підібрати каструлю за кількістю перців, щоб вони всі стояли, тоді фарш не буде вивалюватися під час готування.
5. У склянці розмішуємо воду з кисло-солодким соусом. Заливаємо цим соусом фарширований перець і ставимо на вогонь. Я варю на плиті 40-50 хвилин. Можна запікати в духовці, але це набагато довше. А на плиті перець виходить нітрохи не гірше, ніж печений.
6. Викладаємо перець на тарілку і зверху поливаємо соусом з каструлі. Під час готування він загус і придбав потрібну консистенцію. Всім приємного апетиту!