Перець фарширований пшоном і шпротами

Перець фарширований пшоном і шпротами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

І хоча це блюдо всім добре відоме, я хочу запропонувати свою варіацію – не зовсім традиційну – з пшоном і шпротами. Всім любителям шпрот обов’язково сподобається.

Інгредієнти

Пшоно – 1 ст.
Шпроти – 2 банки
Перець болгарський – 10-12 шт.
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
Вода – 0,5 ст.
Кисло-солодкий соус – 0,5 ст.

Як приготувати Перець фарширований пшоном і шпротами

Фарширований перець – незмінне блюдо літнього сезону, коли яскравих перчиком на ринках ціла гора і коштують вони зовсім дешево. В наші дні болгарський перець легко купити і взимку в супермаркетах, але ціни на нього дуже високі, так що не кожен може собі дозволити цю зимову розкіш. Тому влітку я в обов’язковому порядку заморожують цей чудовий овоч, щоб взимку можна було поласувати стравами з ним.

Покроковий рецепт

1. Пшоно добре промити під проточною водою. Залити в каструлі водою в пропорції 2:1 (вода: пшоно) і зварити до готовності. Остудити.


2. Додати шпроти в пшоно і добре розмішати до отримання однорідної консистенції. Посолити і поперчити.

3. Підготувати перець. Я після розморожування промиваю його добре під водою, щоб позбавиться від смаку льоду. Я заморожую відразу підготовлений до конкретного блюда – якщо на рагу і лечо, то ріжу смужками, якщо на фаршировку, то відразу вичищаю середину. Так набагато простіше готувати взимку – дістав з морозилки, розморозив і можна готувати.



4. Фаршируємо наші перчинки раніше підготовленої пшоняної масою. Укладаємо перчики в каструлю. Намагайтеся підібрати каструлю за кількістю перців, щоб вони всі стояли, тоді фарш не буде вивалюватися під час готування.


5. У склянці розмішуємо воду з кисло-солодким соусом. Заливаємо цим соусом фарширований перець і ставимо на вогонь. Я варю на плиті 40-50 хвилин. Можна запікати в духовці, але це набагато довше. А на плиті перець виходить нітрохи не гірше, ніж печений.


6. Викладаємо перець на тарілку і зверху поливаємо соусом з каструлі. Під час готування він загус і придбав потрібну консистенцію. Всім приємного апетиту!