Ніжний рис з білими грибами в сметанному соусі відмінне основне, самостійне блюдо для домашнього обіду або вечері.
Інгредієнти
Для гарніру: | |
рис шліфований – 200 гр. | |
масло вершкове – 50 гр. | |
часник – 3-4 зубчики. | |
сіль, перець – за смаком. | |
зелень – 1 пучок. | |
для грибів: | |
білі гриби – 2 кг. | |
вершкове масло – 50 гр. | |
сметана – 50 гр. | |
сіль, перець – за смаком. | |
цибуля ріпчаста – 1 шт. |
Обсмажені до золотистої скоринки білі грибочки з додаванням сметани, виходять дуже соковитими і ароматними, а в доповненні з пікантним і розсипчастим рисом, страва стає неповторним. Я використовую нешліфований рис для більшої корисності страви.
Покроковий рецепт
Промийте рис холодною водою, до тих пір, поки вода не перестане бути мутною. Потім засипте в каструлю і залийте холодною водою в пропорції 1:2, і варіть в підсоленій воді до готовності. Я використовую нешліфований рис, який потрібно варити 45 хвилин. Коли крупа вбере більшу частину води, додайте в неї кілька зубчиків часнику, для пікантності.
Білі гриби добре почистити і помити під проточною водою. Відварюйте їх у підсоленій воді приблизно 10 хвилин. Потім злийте воду, промийте під проточною водою і викладіть на сито, щоб позбутися від зайвої води. Вже відварені гриби почніть обсмажують на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії.
Ріпчасту цибулю необхідно почистити і нарізати дрібним кубиком. Коли печериці почнуть підрум’янюватися, додайте нашатковану цибулю. Продовжуйте обсмажувати.
На цьому етапі додаємо 50 грам вершкового масла і 50 мл сметани. Приправляємо гриби спеціями за смаком. Тушкуємо страву ще 5 – 7 хвилин.
В гарячий відварений рис додаємо нарізану зелень кропу і петрушки, розм’якшене вершкове масло і приправляємо спеціями за смаком. Перемішуємо гарнір для насичення смаками зелені та спецій.
Ось і все, страва готова. Приємного апетиту.