Пікша (тріска), запечена в духовці, під соусом песто

Пікша (тріска), запечена в духовці, під соусом песто – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Промислова морська риба пікша належить до сімейства тріскові. Рибу пікшу можна зустріти в північних морях Атлантичного і Північного Льодовитого океанів, або на прилавках в магазині 😉 . Найчастіше пікша має великі розміри. Ця риба високо цінується. М’ясо пікші біле, не жирне, має дуже ніжний смак. Пікша ідеальна для людей, які дотримуються дієтичного харчування. Вона містить величезну кількість протеїнів, вітамінів В 12, селен, вітаміни групи В, а також А і D, залізо, цинк, натрій, калій, бром, йод, фтор. Ця риба багата амінокислотами, поліненасиченими жирними кислотами класу омега-3, які так необхідні людському організму. Пікша легко засвоюється організмом і перетравлюється в шлунково-кишковому тракті.

Пікша відмінно поєднується з різними спеціями, підходить до різноманітних страв і гарнірів. Після приготування м’ясо залишається ніжним, але пружним. З пікші виходять чудові галушки, рибні тефтелі або котлети, пиріжки, суфле або муси. Пікша не втрачає форми після обробки парою. У 100 грамах пікші в середньому міститься близько 70 Ккал.

Покроковий рецепт