Пікша (тріска), запечена в духовці, під соусом песто

Пікша (тріска), запечена в духовці, під соусом песто – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями. Лимон промити, нарізати часточками, залишити трохи для прикраси страви.

Приготувати соус песто. У чашу блендера закинути листя базиліка, 1 – 2 зубчики часнику, не крупно порізаного, близько 2 – 3-х столових ложок оливкової олії, 2 столові ложки горіхів (краще кешью), щіпку солі.

Все добре подрібнити. Додати лимонний сік (1 -2 столові ложки достатньо), знову перемішати.

Рибу розморозити (якщо є в цьому необхідність). Промити під проточною холодною водою, відрізати хвостик, зрізати плавники, обсушити. Викласти рибу на деко вистелений пекарської папером (якщо папір не використовуєте, змастіть деко олією). Пікшу за смаком посолити. Викласти на рибу приготований раніше базиліковий соус з кешью, розподілити по всій поверхні.

На рибу викласти нарізану кільцями ріпчасту цибулю і шматочки вершкового масла. Зверху по центру пікші розкласти гуртки лимона. Розігріти духовку до 200 градусів. Поставити деко з рибою в розігріту духовку на середній рівень. Запікати пікшу близько 20 хвилин.

Подавати рибу можна як гарячою, так і в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!