Процес приготування, по суті, досить простий:
1. Моркву слід ретельно обробити: помити, очистити, потім натерти саме на крупній тертці – цей момент позначається на смакових якостях готового страви – велике подрібнення робить смак і аромат моркви більш насиченим, текстура пирога також від цього тільки виграє.
2. Борошно змішати з содою, корицею і мускатним горіхом. Потім борошняну суміш необхідно просіяти через сито – тоді тісто буде більш легким, повітряним, пружним, а додані спеції краще з’єднаються в тесті.
3. У морквяну масу додати цукор, перемішати.
4. Акуратно з’єднати сметану з маслом. Потім додати яйця, збити. Для цього найкраще скористатися віночком. Якщо застосовується міксер, то вибирається найнижча швидкість.
5. Отриману суміш з’єднати з морквяної основою, поступово додати борошняну суміш, замішуючи тісто.
6. Для випікання краще вибрати форму діаметром близько 20 див. Вона змащується маслом, а дно покривається пергаментом.
7. У підготовлену форму потрібно просто перелити тісто і поставити в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку випікатися приблизно 50 хвилин.
8. Поки пиріг рум’яниться в духовій шафі, час приготувати глазур. Все просто: у глибокому посуді з’єднати масло (розтоплене) з сиром, всипати цедру. Поступово, не вимикаючи міксер, додати цукрову пудру, до отримання гутою однорідної маси.
9. Після закінчення 50 хвилин морквяний пиріг потрібно перевірити на готовність зубочисткою, остудити, вийняти з форми. Зверху полити глазур’ю. В якості прикраси чудово підійде терта морква або подрібнені горіхи. Приємного апетиту!