Пиріг Татен

Пиріг Татен – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Французький рецепт пирога Татен з’явився в 1898г році, в готелі Татен. Поєднання яблук і пісочного тіста, змушує танути його мовою.

Покроковий рецепт

Необхідно Розігріти духовку до 200 градусів. Масло розтерти на тертці в каструльку. Додати яйце і цукор, розтерти до однорідної маси. Тісто сформувати в кулю, потім обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник.


Приступаємо до приготування начинки.
Очищаємо яблука від шкірки. Розрізу їм на пластинки і викладаємо у форму. Після того, як яблука покладені, приступаємо до приготування карамелі. Візьмемо маленьку каструльку і додамо в неї 50 р. масла. Поставимо на повільний вогонь, і дочекаємося поки масло розтопиться. Потім додаємо цукор, помішуємо до повного розчинення. Після того як цукор повністю розчинився, додає вогонь і чекаємо, поки цукор не перетвориться на карамель. Колір повинен стати насичено коричневим. Виливаємо отриману карамель на яблука.

Залишається тільки розкачати тісто. Висипаємо трохи борошна на стіл і розкачуємо коло трохи більше, ніж форма. Акуратно викладаємо на яблука і підгинаємо краю. Випікати 30-40 хвилин, поки корж не стане світло-золотистим. Після того як пиріг приготуватися його необхідно дістати з духовки і залишити на 5-10 хвилин, поки не за холоне карамель. Потім пиріг перевернути на велике блюдо. Для подачі можна використовувати вершки. Ваш пиріг готовий, він сподобається не тільки Вам, але і Вашим гостям. Приємного апетиту!