Необхідні інгредієнти.
Розігріти духовку до 200 градусів.
Приготувати сирну листкове тісто. Порубати масло, борошно, сир до великої крихти. Потім додати яйце і щіпку солі, швидко замісити тісто. Тісто не повинно бути однорідним. Якщо ви спробуєте зробити його таким, то просто зіпсуєте. І випічка вийде жорсткою. Подивіться покроковий процес приготування сирного листкового тіста. Це вам допоможе «зрозуміти» сирне тісто і не допустити «проколів». Після охолодження тесту в холодильнику, дістаньте тісто, розподіліть його у формі, зробіть бортики, так як в багатошаровій у нас буде начинка.
На тісто викладіть пергаментний папір і викладіть вантаж (квасоля, горох або інше). Поставте в гарячу духовку на 15 хвилин. Потім зніміть вантаж і випікайте ще 5-10 хвилин для того щоб дно підсохло.
Якщо у вас тісто роздулося, просто зробіть дірочки виделкою, щоб вийшов пар. Якщо ви не хочете занадто рум’яний пиріг, при випічці коржа без начинки, накрийте його пергаментним папером. А коли будете випікати з начинкою – зарумяньте (випікайте без паперу).
Білий шоколад розламайте на шматочки.
Залийте гарячими вершками. Підійдуть вершки 10-20%. Заважайте до повного розчинення шоколаду. Відкладіть, нехай трохи охолоне.
Додайте пакетик ваніліну і 4 жовтки. (З білків можна приготувати безе або меренгу до пирога)
Збийте все віночком або вилкою до досягнення однорідної консистенції. Заливка готова. Думаю, цю заливку можна використовувати і з іншими ягодами, але не кислими. Солодке з кислим?…хоча на любителя.
На спечений корж викладіть очищену від кісточок вишню.
Залийте вершково-шоколадною сумішшю. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 30-40 хвилин.
Дайте пирогу охолонути. Перед подачею наріжте. Приємного чаювання!