Пиріг з йоштой і яблуками легко і швидко готуватися і володіє яскравим літнім смаком
Інгредієнти
борошно – 200 г (1 склянка) | |
цукор – 100 г (1/2 склянки) | |
кефір – 400 г | |
майонез – 100 г | |
яйце – 1 шт | |
соняшникова олія – 1 столова ложка на змазування форми | |
сода – 1/2 чайної ложки | |
оцет – 1 столова ложка | |
яблуко – 2 штуки середні за розміром | |
йошта – 150 г |
За вікном настала осінь, мрячить дощик і нам все частіше хочеться випити чашечку чаю з чимось смачненьким, але не дуже «шкідливим».
Відірвіться від серіалу або комп’ютера хвилин на 30 і побалуйте себе смачним ароматнейшим пирогом з йоштой.
Що нам для цього, крім бажання, треба.
Для тіста: будь-кефір (все одно магазинний або домашній), майонез будь-якої жирності (але я зазвичай беру 67 або 72%), яйця курячі, цукор звичайний, борошно, інші інгредієнти і олія рафінована соняшникова олія для змащування форми.
Для начинки: кілька яблук можна солодкі, можна з кислинкою – кому як подобається.
І наш секретний інгредієнт йошта. Можна замінити на агрус або чорну смородину, але для мене смак агрусу простіше, а у чорної смородини, навпаки, занадто яскравий.
Починаємо готувати
Покроковий рецепт
Форму для пирога змастимо маслом (у мене силіконова – зручно виймати вже готовий пиріг).
Моєму яблука, йошту (якщо свіжа), або розморожуємо, якщо наморозили влітку. Не забуваємо вимити яйця.
Зрізаємо з яблук шкірку, очищаємо від насіння і нарізаємо на невеликі слайсы. Йошта не великого розміру, тому використовуємо цілком.
Готуємо тісто.
У чашку треба розбити яйце і добре перемішати віночком з цукром. Потім приєднуємо кефір, майонез, соду погасимо оцтом і все ще раз перемішати до утворення однорідної маси. Всі рідкі компоненти об’єднали, тепер додаємо до них борошно і все ще раз добре перемішуємо (можна скористатися міксером або кухонним комбайном, але я волію робити вручну віночком).
Тісто готове, воно виходить еластичне і кремоподібна.
Викладаємо у форму яблука, на них йошту і все заливаємо тістом.
Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо в неї форму. Готуємо при цій температурі 20-25 хвилин, потім зменшуємо температуру до 170 градусів і готуємо ще хвилин 40-45.
Перевіряємо готовність сірником (щоб не липло).
Почекаємо поки пиріг охолоне, тільки потім дістанемо його з форми і зверху присыпем ванільним цукром.
Наш пиріг готовий, наливаємо в чашку чай, нарізаємо пиріг і отримуємо задоволення. Приємного апетиту.