Пиріг з франжипаном і ожиною

Пиріг з франжипаном і ожиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Франжипан – красиве чарівне назва…
Насправді франжипан (від французького слова Frangipane) – мигдальний горіховий крем на основі масла і яєць. Цей крем запікають, він гарно піднімається, не тріскається, колір стає золотисто-коричневим, з невеликою скоринкою. Готовий франжипан має щільну структуру. У своєму рецепті я ще додала ягоди і лікер. Алкоголь можна і не додавати, але він надає чудовий аромат і чудово поєднується з мигдалем.

Для такого французького крему чудово підходить пісочне тісто. З пісочним тістом все просто. Перемішується цукрова пудра з м’яким, кімнатної температури, маслом. А потім вже додається борошно. Замішується тісто швидко. Якщо ви відчуваєте, що від тепла вершкове масло початок підтавати, то після замісу приберіть тісто в холодильник, а потім вже розподіляйте його у формі. До випічки форму з тестом повинна знаходитися в холодному місці і охолоджуватися. Франжипан – густа начинка, тому піч заздалегідь основу для пирога немає необхідності, інакше ви просто нашкодите пирога, перетворивши дно випічки в жорстку підошву. І не забувайте, що пісочне тісто ставити в холодну духовку. Випечений пиріг бажано остудити, начинка ущільниться і буде смачніше. Удачі на кухні!

Покроковий рецепт