Інгредієнти для тіста і франжіпана.
Ягоди…у мене ожина.
Розм’якшене вершкове (кімнатної температури) вершкове масло розтерти з цукровою пудрою. Додати щіпку солі (для еластичності тіста) і 1 маленьке яйце. Все гарненько перемішати.
Просіяти борошно (краще додавати частинами), замісити тісто за допомогою вилки (якщо місити тісто руками, масло нагрівається, тане і тісто «попливе»). Повинно вийти дуже ніжне тісто.
Готове тісто відразу розподілити по формі (змащувати форму не потрібно), зробити бортики, наколоти виделкою. Прибрати форму з тестом в холодильник чекати своєї години.
Приготувати франжипан.
Змішати розм’якшене масло з цукровою пудрою. Додати яйця, борошно і мелений мигдаль. Гарненько збити.
Влити трохи лікеру (1 столову ложку або за смаком). Гарненько перемішати. Повинен вийти густий тягучий крем.
Дістати форму з холодильника, викласти ягоди (якщо ягоди були заморожені, не забудьте їх заздалегідь розморозити, щоб стекла вся рідина). Частина ягід я залишила для прикраси пирога.
Викласти франжипан.
Зверху у вигляді серця викласти ягоди. Випікати пиріг близько 40 хвилин при 180 градусів. Нагадую, що пісочне тісто завжди ставити в холодну духовку!
Дати пирогу охолонути. Присипати серце цукровою пудрою.
Пиріг з франжипаном і ожиною буде відмінним сюрпризом до дня святого Валентина.
Приємного чаювання!