Готуємо смачний рибний пиріг.
Інгредієнти
Борошно – 1,5 склянки | |
Розпушувач – 2 чайні ложки | |
Горбуша (консервована) – 500-550 грам | |
Рослинна олія – для змащування форми | |
Масло вершкове – 180 грам | |
Яйце – 3 штуки | |
Сметана (не жирна) – 350 мілілітрів | |
Зелень – за смаком | |
Сіль – 1 ложечка |
На сьогоднішній день дуже велика кількість різних пирогів. Серед них не рідко пироги, які не солодкі, а з м’ясом або рибою. Вони також дуже смачні і дуже затребувані. Про рецепт пирога з консервованою рибою далі піде мова.
Покроковий рецепт
Беремо глибоку мисочку, наливаємо сметану і додаємо в неї вершкове масло. Солимо. Перемішуємо. Просіваємо борошно (дві ложки борошна потрібно залишити) і додаємо розпушувач. Робимо заміс ручками і отримуємо тісто!
Приготуємо начинку!
Дістаємо іншу миску. У неї з баночок виймаємо рибку і розминаємо її. Рибний сік потрібно злити. Безпосередньо на рибу дрібно наріжемо зелень. Горбушу і зелень перемішуємо. Начинка готова!
Переходимо до випічки пирога!
Для початку приготуємо заливку. Для цього беремо формочку від міксера і в неї розбиваємо яйця. Додамо трішки солі. За допомогою міксера збиваємо. Після чого додаємо решту сметану і 2 ложки пшеничного борошна. Заливка готова!
Беремо форму для випікання. Її змастимо трохи рослинним маслом. Укладаємо у форму тісто. Розрівнюємо і робимо бортики. Викладаємо на тісто рибу з зеленню. Зверху поливаємо майбутній пиріг з рибою заливкою. Ставимо форму в духовку. Готуватися пиріг в розігрітій духовці 180 градусів. Час готування приблизно 45 хвилин.
Після закінчення зазначеного вище часу пиріг з консервованою рибою готовий! Його можна дістати з духовки. Трохи остудити і подавати до столу.