Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем

Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

100 г розм’якшеного вершкового масла розтерти з 50 г цукрової пудри. Взяти 1 куряче яйце, відокремити білок від жовтка. Білок прибрати в холодильник (пізніше він нам стане в нагоді), а жовток додати в солодку масляну суміш, добре перемішати виделкою.

230 г борошна (я завжди використовую вищий сорт) просіяти, додати дрібку солі замісити тісто (краще вилкою, так як при замішуванні руками олія швидко тане). Вийде дуже ніжне пісочне тісто.

Форму присипати мигдальною борошном. Тісто розкачати, розподілити у формі (так як у нас відкритий пиріг і присутній начинка, робимо бортики), підрізати краю. Дно тесту наколоти виделкою. Застелити тісто пергаментним папером, викласти боби або керамічні кульки. Випікати в духовці при температурі 200 градусів близько 15 хвилин, накривши форму пергаментним папером (пісочне тісто ставиться в холодну духовку!).

Приготувати начинку.
Одне куряче яйце, білок, що залишився, 70 г цукру гарненько збити виделкою.

Додати в яєчну суміш 150 г сиру маскарпоне, ще раз збити до однорідного стану.

Додати трохи мигдальної муки (мигдаль можна подрібнити в блендері або кавомолці), перемішати. Начинка повинна вийти рідкою, як на оладки.

Основу пирога дістати з духовки, остудити. Рідку начинку з маскарпоне і яєць вилити на готову пісочну основу.

Зверху викласти половинки персиків (я використовувала консервовані, але думаю, підійдуть і свіжі персики або абрикоси). Присипати зверху меленим мигдалем. Випікати пиріг з маскарпоне і персиками на вже розігрітій до 170 градусів духовці близько 40 хвилин, накривши пергаментним папером або до готовності.

Подавати пиріг з маскарпоне і консервованими персиками злегка охолодженим. Приємного чаювання!