Пиріг з повидлом на молоці

Пиріг з повидлом на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У глибоку миску всипати 2 ст. борошна і влити розтоплений маргарин.

Розбити яйця.

Всипати цукровий пісок і сіль.


Влити тепле молоко.

Всипати дріжджі.

Замісити рідке тісто і поставити його в тепле місце хвилин на 30.


Коли дріжджі подіють і маса трохи підніметься, підсипати борошна і замісити густе тісто. Буде потрібно близько 0,5 склянки. Тісто вийде м’яким і не повинно липнути до рук. Залишити підніматися в теплому місці.


Готове відпочиле тісто розділити на 3 частини. Одну частину розкачати в пласт і викласти на дно змащеної маслом форми.


З однієї частини зробити довгий джгут і укласти його по колу, з’єднуючи з плоскою коржем. Покласти повидло.


З решти тіста розкачати невеликі джгутики, сплести їх між собою і прикрасити пиріг.

Поверхню пирога змастити збитим яйцем і залишити на 30 хвилин.

Через півгодини піднявся пиріг поставити в нагріту до 180 градусів духовку. Час випікання – 30 хвилин.


Вийняти пиріг з духовки і змастити вершковим маслом.


Остудити і подати до чаю. Приємного чаювання.