Пиріг з вершковим сиром і шоколадом

Пиріг з вершковим сиром і шоколадом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У світі дуже популярні різноманітні види тортів і пирогів. Про одному з сирних солодких пирогів з шоколадними шматочками і піде мова нижче.

Покроковий рецепт

Шоколадне печиво подрібнити. До отриманої маси додати розм’якшене вершкове масло, ретельно перемішати. Викласти отриману суміш на деко в форму. Зверху присипати шматочками темного і білого шоколаду. Поставити на годину в холодильник.

Наступний шар торта сирний. Для його приготування необхідно взяти вершковий сир, згущене молоко і ванілін. Перемішати ложкою до утворення однорідної маси.

У форму з застиглим печивом і шоколадом, вилити отриману сирно-вершкову суміш. Поставити випікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 20 хвилин.

Через 20 хвилин вийняти. Середина буде трястися і буде здаватися не пропеченою, це нормально. Візьміть зубочистку або дерев’яну шпажку і акуратно зробіть розлучення, зліва на право, від середини до країв, знизу вгору. Сир і шоколад злегка перемішаються.

За міру охолодження пиріг стане застигати. При подачі остиглий пиріг з сиром і шоколадом нарізати шматочками.

Зберігати шматочки пирога в герметичному контейнері в холодильнику протягом тижня. Замороженим можна зберігати до трьох місяців.