Пиріг Зебра на домашньому йогурті

Пиріг Зебра на домашньому йогурті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.



У ємність розбиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор, перемішуємо і збиваємо міксером 7-10 хвилин до пишної піни. Додаємо 250 мл домашнього йогурту порційно і знову збиваємо. На все про все у нас йде 11 хвилин, стежимо, щоб збита маса залишалася пишною.



Закінчили збивати, просіваємо борошно і поступово додаємо в нашу пишну масу, перемішуємо і ділимо тісто навпіл. В одну з частин додаємо какао і розпушувач, в решту теж розпушувач, перемішуємо.
Тісто виходить як густа сметана.

Змащуємо форму рослинним маслом (якщо силіконова – не треба, у мене сьогодні металева) і по черзі викладаємо столовою ложкою тісто, чергуючи шоколадне і біле.
Беремо зубочистку і робимо візерунок (цим у нас займається синуля).
Щоб вийшло повітря: стукаємо 3 рази формою по столу і прокручуємо за годинниковою стрілкою 3 рази.
Відправляємо в розігріту духовку до 190 градусів на 35 хвилин.

Виймаємо, прикрашаємо за бажанням, можна навіть просочити соком апельсина, і уплітаємо ту!

Бон апетит!