Для смачних посиденьок пропонуємо спекти чудовий пиріг «Зебра». Домашня випічка виходить з ніжною структурою і апетитним виглядом.

Інгредієнти
| Яйце – 3 шт. | |
| Цукор – 1 ст. | |
| Кефір – 1 ст. | |
| Масло рослинне – 100 мл | |
| Сіль – за смаком | |
| Ванілін – за смаком | |
| Борошно – 320 гр | |
| Какао-порошок – 2 ст. л. | |
| Сода – 1 ч. л. | 
Для того, щоб приготувати в духовці смугастий пиріг Зебра, потрібно підготувати борошно, курячі яйця, кефір, соду, олію. Також нам потрібно какао-порошок. Для випічки краще взяти силіконову форму. Тісто для Зебри приготувати просто і швидко.
Покроковий рецепт

У миску забиваємо курячі яйця. Підсипаємо до них весь цукровий пісок. Озброюємося міксером і інгредієнти в мисці збиваємо. Повинна вийти пишна маса.

У кефір додаємо соду, перешиваємо. Кефір переливає в солодку яєчну масу. На цьому кулінарному етапі вливаємо до інгредієнтів рослинне масло, підсипаємо дрібку солі, ванілін. Перемішуємо.

Далі просіюємо в миску борошно пшеничне.

Акуратно перемішуємо до отримання густого тесту (як сметана).

Тісто ділимо на 2 частини. В одну підсипаємо какако-порошок. Перемішуємо.

Включаємо духовку. Виставляємо температуру на 180 градусів. Починаємо формування пирога. У центр форми викладаємо 2 ст. ложки шоколадного тіста. Зверху викладаємо таку ж кількість простого. Так чергуємо все тісто.

Коли обидві частини тесту будуть витрачені, робимо дерев’яною шпажкою «павутинку».

Пиріг Зебра випікаємо 45 хвилин.

Готовий пиріг охолодити, витягаємо з форми, нарізаємо порціями і подаємо з улюбленими напоями!
