Такі прості, але такі симпатичні з вигляду свинки порадують своєю легкістю в приготуванні. Начинку можна змінювати за смаком, головне -зовнішній вигляд. Мордочка “свинушок робить страву таким дивовижним!
Інгредієнти
Куряче філе – 700 гр. | |
Тісто листкове (в пластинах) – 1 уп. | |
Сир твердий – 200 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Майонез – 1 ст. л. | |
Перець чорний горошок – 1 уп. Для прикраси | |
Сіль, перець – за смаком |
“Свинки” в тесті до Новорічного столу! Хочете здивувати рідних цікавим і оригінальним стравою на свято? Тоді цей рецепт як раз те, що потрібно. Тим більше до наступного року Свині він підійде як не можна до речі!
Покроковий рецепт
Підготуємо куряче філе. Для цього відбиваємо з обох боків, товщина повинна бути приблизно 0,5 див. Занадто тонкі пласти можуть порватися, а товсті можуть не пропектися. Розрізаємо великі пласти на частини, розмір шматочка м’яса не повинен бути занадто великим, в ідеалі не більше 5-8 см у ширину і довжину, так вийдуть маленькі “свинки”. Шматочки курки солимо, перчимо.
Далі злегка змащуємо кожен шматочок майонезом. Сир ріжемо на брусочки і кладемо в середину курячою відбивною 1-2 шт. в залежності від розміру шматка.
Заздалегідь розморожене листкове тісто розрізаємо на пластини, у мене в упаковці 2 пластини, кожну я розрізала на 6 шматків. У підсумку вийде 12 “свинок”. Злегка розкачуємо тісто, в середину кладемо загорнуту з сиром курку. Защипуємо тісто по краях.
Тепер потрібно зліпити “мордочку”. Для цього краю шматочків тесту я обрізаю на маленькі трикутнички, з них я буду робити “вушка” і “п’ятачок”. Ліпимо мордаху нашої “свинки”. Для “очей і ніздрів” я використовувала чорний перець горошок. Важливо! Не змащуйте тісто яйцем перед “ліпленням мордочки”, інакше тісто просто не прилипне. На змащений маслом лист викладаємо заготовки і рясно змащуємо збитим яйцем для блиску.
Відправляємо запікатися нашу страву на 30-35 хвилин при температурі 200°. Вуаля! Смачні і милі “свинки” до святкового столу готові. Приємного апетиту!