Пиріжки з листкового тіста Свинки

Пиріжки з листкового тіста Свинки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуємо куряче філе. Для цього відбиваємо з обох боків, товщина повинна бути приблизно 0,5 див. Занадто тонкі пласти можуть порватися, а товсті можуть не пропектися. Розрізаємо великі пласти на частини, розмір шматочка м’яса не повинен бути занадто великим, в ідеалі не більше 5-8 см у ширину і довжину, так вийдуть маленькі “свинки”. Шматочки курки солимо, перчимо.
Далі злегка змащуємо кожен шматочок майонезом. Сир ріжемо на брусочки і кладемо в середину курячою відбивною 1-2 шт. в залежності від розміру шматка.


Заздалегідь розморожене листкове тісто розрізаємо на пластини, у мене в упаковці 2 пластини, кожну я розрізала на 6 шматків. У підсумку вийде 12 “свинок”. Злегка розкачуємо тісто, в середину кладемо загорнуту з сиром курку. Защипуємо тісто по краях.

Тепер потрібно зліпити “мордочку”. Для цього краю шматочків тесту я обрізаю на маленькі трикутнички, з них я буду робити “вушка” і “п’ятачок”. Ліпимо мордаху нашої “свинки”. Для “очей і ніздрів” я використовувала чорний перець горошок. Важливо! Не змащуйте тісто яйцем перед “ліпленням мордочки”, інакше тісто просто не прилипне. На змащений маслом лист викладаємо заготовки і рясно змащуємо збитим яйцем для блиску.

Відправляємо запікатися нашу страву на 30-35 хвилин при температурі 200°. Вуаля! Смачні і милі “свинки” до святкового столу готові. Приємного апетиту!