.
Інгредієнти
Фарш – 300 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Яйця курячі – 2 шт | |
Петрушка – 1 невеликий пучок | |
Сіль – за смаком | |
Суміш перців – за смаком | |
Жовток курячий – 1 шт (для змащування) | |
Тісто листкове дріжджове – 1 упаковка (400 г) |
Рум’яні, гарячі швидкі пиріжки з м’ясом з листкового дріжджового тіста. Ну кого зараз здивуєш домашніми пиріжками? Може все таки спробуємо? Начинка для пиріжків – фарш з баранини з смаженою цибулею і яйцем. Приготовані пиріжки в духовці. Так вони виходять менш жирні і менш калорійні. Якщо бажаєте повозитися, можна приготувати пиріжки поменше розміром, на 2 укусу. Дуже красиво виглядає і зручно їсти. Звичайно, якщо ви не любите баранину, фарш можна замінити на курячий. Він менш жирний, але в той же час, ніжний. Ситні пиріжки – чудова закуска на стіл, до того ж готувати їх, як ви зараз переконаєтеся, зовсім не складно і швидко.
Покроковий рецепт
1 головку ріпчастої цибулі, почистити, дрібно порізати. Розігріти 2 столові ложки рослинної олії і обсмажити на ньому цибулю до прозорості.
До смаженого цибулі додати 300 г фаршу з баранини. Смажити м’ясо протягом 7-10 хвилин, періодично помішуючи лопаткою.
В окремій мисці змішати 2 курячих яйця і дрібно порізану петрушку. Додати сіль і суміш перців за смаком. Всю суміш збити і перелити в сковороду до цибулі і фаршу. Смажити начинку близько 4-5 хвилин, періодично помішуючи, поки яйця не схопляться. Зняти з вогню, остудити.
Тісто розморозити при кімнатній температурі, розкачати, присипавши робочу поверхню трохи борошном, нарізати квадратами приблизно 7х7 див. В центр кожного квадрата викласти вже остигнула начинку (приблизно за 1-1,5 столової ложки). У квадратів скласти протилежні кути так, щоб вийшов трикутник. Скріпити краю, натискаючи на них зубчиками виделки (якщо тісто погано злипається, можна краю злегка намочити водою).
Духовку розігріти до 200 градусів. На деко викласти пиріжки з м’ясом баранини. Щоб у пиріжків вийшла гарна золотава скоринка, змастіть тісто молоком або курячим збитим жовтком. Випікати пиріжки з листкового дріжджового тіста протягом 20-25 хвилин або до готовності на середньому рівні.
Готові пиріжки з листкового тіста дістати з духовки і остудити, дати тісту трохи відпочити. Найкраще пиріжки з фаршем з баранини подавати теплими. Так як охолола баранина ну зовсім не смачна (хоча, може бути це на мій смак). Пиріжки з м’ясом – ситна закуска і відмінна альтернатива заміни хліба на столі до обіду.
Приємного апетиту!