Необхідно підготувати всі інгредієнти. Фініки замочити на кілька хвилин у гарячій воді. Очистити від шкірки і вийняти кісточки. ( в якості натурального підсолоджувача замість фініків можна використовувати сироп топінамбура або тростинний цукор) За рецептом додається свіжовичавлений апельсиновий сік, відповідно робимо сік з двох апельсинів. Або можна замінити на пакетування покупної сік.
Далі додаємо фініки в сік і подрібнюємо блендером до однорідності
Змішуємо всі інгредієнти. За бажанням можна додати в тісто ягоди або сухофрукти (родзинки, курага)
Розливаємо тісто у формочки і випікаємо в духовці 25 хвилин при 170 градусах
Через 25 хвилин дістаємо красиві і рум’яні кекси. Приємного апетиту!