Нагадаю, що по дієті №5 не можна варити перші страви на м’ясних бульйонах, тому пропоную рецепт пісного борщу
Інгредієнти
картопля – 2 шт | |
білокачанна капуста – 0,5 вилка | |
ріпчаста цибуля – 1 шт | |
буряк – 1 шт | |
морква – 1 шт | |
січені томати у власному соку – 250 г | |
кріп, петрушка – 1 пуч | |
часник – 2 зубчики | |
сіль – трохи | |
лавровий лист – 2 листочка | |
редис – при подачі | |
сметана – при подачі | |
зелень (кріп або петрушка) – при подачі |
Борщ з бурякової бадиллям виходить ароматним, смачним і легким, таке перше блюдо сподобається навіть тим, хто не дотримується дієти, в цьому випадку, його можна вживати і в холодному вигляді.
Покроковий рецепт
Картоплю і капусту нарізати, скласти в каструлю.
Залити водою, варити на повільному вогні 40 хвилин.
На сковороду або сотейник викласти томати у власному соку, нарізані цибулю, буряк і моркву. Тушкувати на невеликому вогні 5-7 хвилин, потім додати півсклянки води, тушкувати ще 10 хвилин.
Перекласти томатно-бурякову заправку в борщ. Довести до кипіння, варити 5 хвилин.
Додати дрібно нарізаний часник, лаврушку. Трохи посолити суп (нагадаю, що дієта №5 дозволяє додавання в їжу солі, але обмежує кількість до 10г на тиждень на дорослу людину і 7-8г на дитину). Довести до кипіння, накрити кришкою, зняти з вогню.
Подавати борщ слід в теплому вигляді з невеликою кількістю знежиреної або слабо-жирної сметани (за бажанням). Прикрасити зеленню. Мені ще подобається трохи гостриночка в борщі, тому я додаю свіжий тертий редис. Приємного апетиту!