Пісний борщ з буряком і капустою (Дієта №5)

Пісний борщ з буряком і капустою (Дієта №5) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Нагадаю, що по дієті №5 не можна варити перші страви на м’ясних бульйонах, тому пропоную рецепт пісного борщу

Інгредієнти

картопля – 2 шт
білокачанна капуста – 0,5 вилка
ріпчаста цибуля – 1 шт
буряк – 1 шт
морква – 1 шт
січені томати у власному соку – 250 г
кріп, петрушка – 1 пуч
часник – 2 зубчики
сіль – трохи
лавровий лист – 2 листочка
редис – при подачі
сметана – при подачі
зелень (кріп або петрушка) – при подачі

Як приготувати Пісний борщ з буряком і капустою (Дієта №5)

Борщ з бурякової бадиллям виходить ароматним, смачним і легким, таке перше блюдо сподобається навіть тим, хто не дотримується дієти, в цьому випадку, його можна вживати і в холодному вигляді.

Покроковий рецепт

Картоплю і капусту нарізати, скласти в каструлю.

Залити водою, варити на повільному вогні 40 хвилин.

На сковороду або сотейник викласти томати у власному соку, нарізані цибулю, буряк і моркву. Тушкувати на невеликому вогні 5-7 хвилин, потім додати півсклянки води, тушкувати ще 10 хвилин.

Перекласти томатно-бурякову заправку в борщ. Довести до кипіння, варити 5 хвилин.

Додати дрібно нарізаний часник, лаврушку. Трохи посолити суп (нагадаю, що дієта №5 дозволяє додавання в їжу солі, але обмежує кількість до 10г на тиждень на дорослу людину і 7-8г на дитину). Довести до кипіння, накрити кришкою, зняти з вогню.

Подавати борщ слід в теплому вигляді з невеликою кількістю знежиреної або слабо-жирної сметани (за бажанням). Прикрасити зеленню. Мені ще подобається трохи гостриночка в борщі, тому я додаю свіжий тертий редис. Приємного апетиту!