Картоплю і капусту нарізати, скласти в каструлю.
Залити водою, варити на повільному вогні 40 хвилин.
На сковороду або сотейник викласти томати у власному соку, нарізані цибулю, буряк і моркву. Тушкувати на невеликому вогні 5-7 хвилин, потім додати півсклянки води, тушкувати ще 10 хвилин.
Перекласти томатно-бурякову заправку в борщ. Довести до кипіння, варити 5 хвилин.
Додати дрібно нарізаний часник, лаврушку. Трохи посолити суп (нагадаю, що дієта №5 дозволяє додавання в їжу солі, але обмежує кількість до 10г на тиждень на дорослу людину і 7-8г на дитину). Довести до кипіння, накрити кришкою, зняти з вогню.
Подавати борщ слід в теплому вигляді з невеликою кількістю знежиреної або слабо-жирної сметани (за бажанням). Прикрасити зеленню. Мені ще подобається трохи гостриночка в борщі, тому я додаю свіжий тертий редис. Приємного апетиту!