Пісний кекс на аквафабе, спечений у мікрохвильовці
Інгредієнти
Аквафаба – 150 мл | |
Борошно – 100 гр. | |
Цукор – 50 гр. | |
Лимонна цедра – 1 ч. л. | |
Розпушувач – 1 ч. л. |
Це ще один експеримент на аквафабе. Аквафаба – це в’язка рідина, отримана в результаті відварювання плодів бобових культур. Минулого разу я робила персикове морозиво і у мене залишилося трохи рідини. У суп її назад не повернути, тому що вона з цукром. Викидати було шкода, тому я вирішила спекти з неї кекс. Спочатку хотіла робити за принципом бісквіта, але оскільки рідина не взбивалась повністю в міцну піну, то було вирішено використовувати всю. Для вірності використовувала розпушувач.
Кекс (я б сказала, навіть бісквіт) вийшов дуже ніжним, пишним і повітряним. А завдяки тому, що боби дали рідини темний колір, який при збиванні став світлішим, бісквіт вийшов з ніжним рожевим відтінком. Загалом, я тепер ніколи не буду зливати рідину з-під консерви з горошку і квасолі. Їм можна знайти чудове застосування!
Покроковий рецепт
1. Аквафабу збиваємо 5 хвилин до утворення пишної піни.
2. Додаємо лимонну цедру (у мене суха, її можна зробити самому… засушим від кірки лимона і потім перемолем в кавомолці)
3. І додаємо борошно з розпушувачем. Добре перемішуємо. Я збивала міксером. Виходить не дуже густе тісто.
4. Виливаємо у відповідну форму, попередньо змастивши її олією і ставимо в мікрохвильову піч на 4 хвилини.
5. Кекс вийшов просто чудовим. Ніякого присмаку соєвих бобів.
6. Такий кекс можна сміливо використовувати для бісквітних тортів, змастивши кремом!