Піца з домашньою ковбасою, скибочками бекону і домашніми маринованими помідорами черрі. Замість традиційного помідорного соусу. Цього разу візьмемо суміш томатної пасти зі сметаною.
Інгредієнти
Тісто для піци – 1 пласт | |
Домашня ковбаса – 1 колечко (300-400 г) | |
Бекон – 100 г | |
Мариновані помідори черрі – 10 шт. | |
Сир твердий – 300 г | |
Томатна паста – 1 ст. л. | |
Сметана – 2 ст. л . | |
Цибуля – 1 шт. | |
Бальзамічний крем – 0,5 ст. л. |
Зима – час різдвяних свят, і завжди ретельно готуємося до зустрічі. Особливо в кулінарному плані. На Різдво готується багато м’ясних страв, які всі бажають покуштувати після тривалого посту. Наша сім’я завжди готує домашню ковбасу. Але ось в цьому році одна штучка якимось чином залежалася в морозильній камері. Дістала я її з морозилки і не знала, що ж з нею робити – адже свята закінчилися, а у мене завжди була асоціація домашньої ковбаси саме зі святами – Різдвом чи Великоднем. Але до Великодня ще довго… І ось я вирішила приготувати улюблене блюдо в нашій родині – піцу. Ніж домашня ковбаса гірше будь-якої іншої для цих цілей.
Покроковий рецепт
1. Розкачати тісто для піци. Рецепт писати не буду, їх безліч в інтернеті. Тим більше в цей раз я взяла покупне листкове тісто з супермаркету. Запекти тісто окремо в духовці. На ньому піца виходить трохи інша на смак.
2. Змішати в мисці сметану з кетчупом і бальзамічним кремом.
3. Цибулю нарізати на тонкі скибочки
4. Ковбасу порізати на тонкі кружечки
5. Бекон нарізати маленькими кубиками або смужками.
6. Дістати тісто з духовки. Змастити приготованим соусом.
7. Розкласти по всій поверхні цибулю.
8. Потім зверху покласти ковбасу з беконом.
9. Помідори черрі розрізати навпіл і також викласти на піцу.
10. Сир натерти на крупній тертці і посипати начинку на тесті. Запекти в духовці до повного розплавлення сиру.