Піца-запіканка з ковбасою і помідорами

Піца-запіканка з ковбасою і помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, готуємо потрібні інгредієнти для домашньої піци-запіканки. Зверніть увагу, що використовується готова основа для піци повинна бути в размороженном стані. Основу слід заздалегідь дістати з морозилки. При кімнатній температурі вона швидко приходить у «належний стан».

Підходить за розміром сковороду без ручки змащуємо шматочком вершкового масла. Викладаємо на дно сковороди основу для піци. Відразу включаємо духовку, щоб вона добре прогрілася до потрібної температури (виставляємо на 180 градусів).

На розморожену основу для піци викладаємо столову ложку (або трохи більше) вашого улюбленого томатного соусу. Розмазуємо томатний соус по поверхні. Найзручніше використовувати кулінарну пензлик для даного процесу. До речі, томатний соус цілком можна замінити кетчупом.

Першим інгредієнтом ми викладемо ковбасу. У даному рецепті використовується копчена ковбаса. Викладаємо необхідну кількість ковбаси на обробну дошку. Нарізаємо продукт у формі кілець або півкілець. Викладаємо ковбасну нарізку на змащену основу.

Промиваємо під проточною водою помідор. Краще, якщо він буде пружним, щоб його зручніше було нарізати. Так, і соку з такого плоду виділяється менше. Помідор нарізаємо півкільцями. Поміщаємо помідорні тонкі часточки на ковбасу.

Далі нам потрібно невелика миска. Перекладаємо в миску пару десертних ложок будь-якого майонезу. До майонезу розбиваємо одне куряче яйце. Приправляємо дрібкою солі. Інгредієнти перемішуємо за допомогою виделки.

Сир твердих сортів (тіра – голландський, російський) подрібнюємо за допомогою середньої терки. Сирну стружку перекладаємо в миску в майонезно-яєчну масу. Кріп (попередньо промитий і обсушенный) дрібно рубаємо. Зелень додаємо до інгредієнтів в миску. Перемішуємо.

Отриману сирну масу викладаємо поверх ингрединтов в сковороду. Рівномірно розподіляємо її на інгредієнтах.

Відправляємо сковороду в духовку. Запікаємо 25-30 хвилин. Яєчно-сирна маса повинна повністю схопитися.

Легко дістаємо піцу-запіканку з сковороди. Трохи її остуджуємо, нарізаємо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту! Рецепт є базовим, його можна змінювати. Наприклад, використовувати замість копченої ковбаси інший сорт м’ясного продукту. А також для такої піци-запіканки можна додатково використовувати мариновані огірочки, тонко нарізані на кільця, або маслини без кісточок.