Плов по-таджикски, з димком

Плов по-таджикски, з димком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо порізати крупно, щоб вийшло соковитим.


Цибуля постругати півкільцями, а з морквини робимо довгу соломку.
Увага! Морква дрібнити на тертці не можна!
Бавовняне олію підігрівають. Засипають цибулю і підсмажують, щоб стало золотистим.

Закладають м’ясо, перемішати з цибулею, солять і обсмажують на середньому вогні хвилин 7-9. Наливають 0.5 л води. Продукти укладають шарами. Це перший шар.

Закладають шар моркви, тушкують 5 хв. (другий шар).

Додають спеції. Через 10 хв. – додають рис, розрівнюють його, солять і поливають водою акуратно, через шумівку, щоб не порушити шар рису, рівень води – на 2 пальці вище рису (третій шар).

«Вкручують» в рис головки часнику, з якого знята легко відшаровується лушпиння.
Налаштовують вогнище на слабкий вогонь, закривають кришкою – на 20 хв.
Важливо! Не перемішувати плов – ризикуєте отримати кашу.
Воду всю забрав рис. Робимо ложкою отвір до дна і вливаємо туди 3 столових ложки води. Залишаємо страву на самому слабкому вогні 5 хвилин.

От і все! Гості зустрінуть оплесками!
Розкладають порції, захоплюючи всі шари і зверху – головка часнику.