Плов з домашньою куркою

Плов з домашньою куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ретельно промиваємо рис холодною водою, потім заливаємо окропом і відставляємо для набухання, приблизно на годину.

Миємо, чистимо й нарізаємо цибулю ріпчасту, моркву і корінь селери.

Включаємо мультиварку на режим обсмажування, наливаємо олію і починаємо смажити м’ясо домашньої курки до золотистої скоринки.

Після того як м’ясо підрум’янилося, додаємо по черзі нарізану цибулю, моркву і корінь селери, обсмажуємо ще кілька хвилин.

На наступному етапі додаємо спеції: сіль, чорний мелений перець, лавровий лист, барбарис, мелений коріандр, зіру. Потім додаємо 1 склянку води і вмикаємо режим плов (або гасіння).

Далі додаємо рис і ще 2 склянки води, так, щоб вода покривала рис на 2 см зверху. Тушкуємо 30 хв. На цьому етапі важливо – більше не перемішувати.

Коли рис вбере більшу кількість води, необхідно додати цілу головку неочищеного, вимитого часнику. Він додасть пікантний аромат нашому плову. Готуємо ще 30 хв.

По закінченню часу, дайте плову ще настоятися 20 хвилин. Блюдо готове. Приємного апетиту.