Плов з капустою і рибними консервами

Плов з капустою і рибними консервами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Блюдо виходить завжди, головне дотримати основні пропорції.

Покроковий рецепт

Робимо заготовки:
Беремо чашку рису, бажано круглого. Промиваємо, поки вода не стане прозорою і відкидаємо на друшляк або сито. Рис повинен бути сухим.

Чистимо і ріжемо цибулину.
Моєму часник. Добре брати цілу головку.
Кип’ятимо чайник, нам потрібен крутий окріп.

Відкриваємо рибні консерви і подрібнюємо виделкою. Мені подобається Скумбрія, в ній немає кісточок та шкіри.

Свіжу капусту шаткуємо. Приблизно 300-400 гр.,її кількість сильно не вплине на результат, тому робимо приблизно.

Норма води на рісу стандартна 2:1. З цієї норми беремо половину чашки теплої води і готуємо заливку: томатна паста 2ст.л, 1ч.л солі, перець мелений, улюблені приправи.

Тепер приступимо до приготування.

Цибулю обсмажуємо на досить великій кількості рослинного масла. Щоб плавав.

Коли цибуля підрум’яниться, висипаємо на сковороду рис. Акуратно перемішуючи, прогріваємо його в маслі.

Тепер викладаємо консерви, перемішуємо.

Далі – капуста. Перемішуємо.
Все робимо не поспішаючи, то й не затягуючи. Нам важливо не тушкувати все на суху, а саме прогрівати.


Тепер вливаємо томатну заправку і ще зверху півтори чашки окропу.


В останній раз перемішуємо, киплячу на великому вогні суміш.
Кладемо посередині часник.
Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і засікаємо 20 хв.

На всякий випадок можна перевірити готовність і підлити гарячої води, якщо страва здасться сухуватим. Але у мене такого ні разу не було.

Можна сідати за стіл. Ідеально є з солоними огірками або помідорами.
Приємного апетиту!