Приготування страви
Попередньо промиту і вимочену в теплій воді крупу відварити до м’якості.
Цибулю нарізати маленькими шматочками.
Моркву натерти на тертці з великими отворами.
Зелений перець подрібнити ножем.
Часникові часточки порізати на кілька частин.
У товстостінній посуді (краще взяти казан) розігріти рослинного масла. В ньому трохи обсмажити подрібнені перець і часник. Шумівкою «виловити» і перекласти їх в окрему тарілку.
В тій же посуді з «ароматизованим» маслом обсмажувати курячу гомілку (або ніжки) з цибулею, морквою – 10-15 хвилин.
Приблизно за 5 хвилин до закінчення обсмажування додати томатної пасти або соусу.
М’ясо з овочевою сумішшю підсолити за смаком. Змішати з відвареною рисовою крупою, обсмаженими часником і перцем. Підлити трохи води і тушкувати плов під закритою кришкою 10 хвилин на невеликому вогні.
Вимкнути вогонь, посуд з гарячою пловом добре укутати і дати йому настоятися близько півгодини.