Приготувати плов не складно, але дотримуватися послідовність кроків слід уважно, щоб вийшов той результат, який порадує всю сім’ю.
Інгредієнти
Свинина – 400 гр | |
Рис пропарений – 250 гр | |
Морква – 1 велика | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт | |
Часник – 4-5 зубчиків | |
Куркума – 1 / 2 ч. л. | |
Сіль, перець – за смаком | |
Суха аджика – 1 ст. л. | |
Вода – 500 – 700 мл |
Національне блюдо багатьох народностей люблять готувати у всіх країнах. Улюблені рецепти страви стають надбанням сім’ї. Плов з куркумою і часником виходить насиченим і ароматним. Його можна приготувати в мультиварці або в казані.
Покроковий рецепт
Залити рис водою, щоб він збільшився в об’ємі. Цибулю і моркву очистити, промити м’ясо.
Свинину краще вибирати нежирну. Нарізати довільно невеликими кубиками.
Моркву натерти на крупній тертці або нарізати смужками.
Цибуля надає плову соковитість і незабутній аромат. Цибулини нарізаємо півкільцями і додаємо ще раз навпіл.
На дно чаші мультиварки кладемо м’ясо, потім моркву і цибулю.
Додаємо сіль, перець, суху аджику, куркуму. Перемішувати не треба.
Укладаємо зубчики часнику.
Викладаємо рис. Рис беру довгозернистий пропарений, він ідеально підходить для приготування плову. Перш ніж замочувати, промити в 2-3 водах.
Наливаємо воду, щоб повністю закрити рис і зверху залишався 1 палець. Закриваємо кришку мультиварки. Встановлюємо режим – плов на 1 годину. Плов в мультиварці зберігає всі свої корисні якості, а куркума надає йому гарний зовнішній вигляд. Приємного апетиту.