Приготувати плов не складно, але дотримуватися послідовність кроків слід уважно, щоб вийшов той результат, який порадує всю сім’ю.

Інгредієнти
| Свинина – 400 гр | |
| Рис пропарений – 250 гр | |
| Морква – 1 велика | |
| Цибуля ріпчаста – 2 шт | |
| Часник – 4-5 зубчиків | |
| Куркума – 1 / 2 ч. л. | |
| Сіль, перець – за смаком | |
| Суха аджика – 1 ст. л. | |
| Вода – 500 – 700 мл |
Національне блюдо багатьох народностей люблять готувати у всіх країнах. Улюблені рецепти страви стають надбанням сім’ї. Плов з куркумою і часником виходить насиченим і ароматним. Його можна приготувати в мультиварці або в казані.
Покроковий рецепт

Залити рис водою, щоб він збільшився в об’ємі. Цибулю і моркву очистити, промити м’ясо.

Свинину краще вибирати нежирну. Нарізати довільно невеликими кубиками.

Моркву натерти на крупній тертці або нарізати смужками.

Цибуля надає плову соковитість і незабутній аромат. Цибулини нарізаємо півкільцями і додаємо ще раз навпіл.

На дно чаші мультиварки кладемо м’ясо, потім моркву і цибулю.

Додаємо сіль, перець, суху аджику, куркуму. Перемішувати не треба.

Укладаємо зубчики часнику.

Викладаємо рис. Рис беру довгозернистий пропарений, він ідеально підходить для приготування плову. Перш ніж замочувати, промити в 2-3 водах.

Наливаємо воду, щоб повністю закрити рис і зверху залишався 1 палець. Закриваємо кришку мультиварки. Встановлюємо режим – плов на 1 годину. Плов в мультиварці зберігає всі свої корисні якості, а куркума надає йому гарний зовнішній вигляд. Приємного апетиту.
