Куліш (іноді називають куліш) — юшка рідка кашка. Для приготування нам необхідно м’ясо на бульйон, картопля, цибуля, морква, пшоно, зелень і спеції
Інгредієнти
Курка для бульйону – 300-400 г | |
Картопля – 8 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Пшоно – 4 ст. ложки | |
Зелень – 30 г | |
Спеції, сіль – за смаком |
Смак травневих свят, буяння природи і веселу компанію можна відтворити зимовим вечором на домашній кухні. Приготувати польову кашу в каструлі на плиті досить просто, а смак буде ідентичний справжньому!
Покроковий рецепт
Готуємо всі необхідні інгредієнти. М’ясо бажано брати свіже, не заморожене – в такому випадку бульйон буде свіжий і наваристий.
Промиваємо м’ясо і ставимо варитися в каструлі. Перший зливаємо бульйон. Після вторинного закипання бульйону в каструлю додаємо лавровий лист, базилік, перець і інші улюблені спеції за смаком. Солимо воду і варимо бульйон на повільному вогні не менше години.
Виймаємо з каструлі готову відварну курку, розбираємо на шматочки звільняючи м’якоть від кісток. Повертаємо назад в бульйон.
Чистимо цибулину і цілої додаємо у відвар.
Картопля очищаємо, миємо й нарізаємо на кубики. Додаємо в каструлю.
Після закипання відвару з картоплею всипаємо в блюдо 4 столових ложки пшона, акуратно перемішуємо і варимо на малому вогні.
Натираємо моркву на крупній тертці і додаємо в польову кашу. Довариваем польовий суп протягом 15-20 хвилин до готовності.
Прикрашаємо страву зеленню. Подавати польову кашу слід гарячої. Приємного атмосферного обіду!