Полунично-м’ятний сорбет домашнього приготування – це яскравий освіжаючий десерт, який готується з стиглої полуниці, свіжих листочків м’яти, води, лимонного соку і звичайного цукру.
Інгредієнти
полуниця – 10-12 шт. | |
м’яти або меліси – 5-6 листочків | |
звичайною водички – 4 ст. л. | |
звичайного цукру – 2-3 ст. л. | |
соку лимона – 1-2 ст. л. |
Полунично-м’ятний сорбет домашнього приготування – це яскравий освіжаючий десерт, який готується з стиглої полуниці, свіжих листочків м’яти, води, лимонного соку і звичайного цукру. Такий десерт здивує своїм яскравим полуничним кольором, м’ятним смаком і солодким ароматом.
Покроковий рецепт
Листки м’яти або меліси помити, просушити, подрібнити. Полуницю очистити від хвостиків, довільно порізати і викласти в каструлю. Вміст каструлі засипати цукром і м’ятою, долити лимонним соком і водою, перемішати і поварити приблизно 3-4 хвилини.
Варену полуничну масу добре остудити, протерти через сито або перебити блендером, перелити в будь-контейнер для харчових продуктів і відправити в морозилку приблизно на 4 години. При цьому кожні 30-35 хвилин сорбет потрібно діставати з морозилки, гарненько змішувати і знову відправляти в морозилку.
Готовий домашній полунично-м’ятний сорбет вийняти з морозильної камери, ще раз збити блендером, розкласти по піалах і холодненьким подавати до столу.