Щасливого дня вам! Сьогодні я хочу поділитися з вами дивним рецептом. Ви коли-небудь хотіли справити враження на ваших гостей вдома або в компанії своєї закускою? Якщо так, то це для вас.
Інгредієнти
Вершкове масло – 100 г (розм’якшеного несолоного) | |
Молоко – 125 мл | |
Вода – 125 мл | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Борошно – 1 склянка (160 г) | |
Яйця курячі – 4 шт (великих) | |
Сир – 150 г (тертий швейцарський сир) | |
Сир – 50 г (тертий молочний ніжний сир) |
Пончики (булочки) з сиром чи можна їх назвати ще гужери – маленькі булочки, з додаванням в тісто пікантного ароматного сиру. Такі булочки вперше навчилися готувати у Франції. Хрусткі зовні гужери, всередині ніжні і м’які. Ніжний сирний аромат булок завжди буде загадкою для гостя, з чого ж ці булочки? А в них захований секрет :-)…сир.
Сирні гужери чудово подавати з варенням або просто з вершковим маслом до чаю. Вони чудово «йдуть» з паштетом, цибулевим салатом або їх можна просто їсти з супом.
Готувати сирні гужери зовсім просто, але незвично. Тісто необхідно нагрівати, так як такі булочки готуються на заварному тісті. Готовність булочок можна визначити по аромату, разлетающемуся по всьому будинку. Приємного апетиту!
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 35-40 невеликих сирних булочок.
Приблизний час приготування: 40 хвилин.
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 400 градусів F (200 С за Цельсієм).
У каструлі змішати розм’якшене масло, молоко, воду і сіль. Поставити каструлю на середній вогонь і довести все до кипіння (масло має повністю розтанути). Відразу зняти з вогню і додати просіяне борошно. Енергійно перемішати дерев’яною ложкою.
Поставити каструлю на середній вогонь на 50 секунд, щоб тісто трохи підсушити (воно має стати однорідним і почати відставати від бортиків каструлі). Зняти з вогню. Додати яйця (вводити по одному) кожен раз енергійно збиваючи і ретельно перемішуючи. Як тільки закінчили з останнім яйцем, додати сир, натертий на дрібній тертці (3/4 склянки – це приблизно 150 г твердого сиру). Деко вистелити пергаментним папером. На деко за допомогою чайної ложки викласти тісто (невеликі кульки). Зверху присипати молочним сиром. Випікати булочки з сиром на середньому рівні протягом 15 хвилин при температурі 400 градусів F (200 С за Цельсієм). Потім знизити температуру до 350 (150 С за Цельсієм) і випікати ще 10-15 хвилин до утворення золотистої скоринки. Якщо булки у вас будуть зверху підгоряти (мало, духовки у всіх різні), накрийте їх зверху пергаментним папером.
Витягнути булочки з сиром з духовки і дати охолонути протягом декількох хвилин. Приємного апетиту!
Порада: Переконайтеся, що яйця добре збиті, це забезпечує легкість у випічці. Зниження тепла після перших 15 хвилин є ключовим, всередині тісто буде продовжувати пропікається, але підгоряти не буде.