Пряні курячі рулети з сиром та шпинатом

Пряні курячі рулети з сиром і шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі інгредієнти для страви. Гарненько куряче філе вимити, потім обсушити.

Курячу грудинку порізати уздовж скибочками середньої товщини, приблизно 1 див. Намагайтеся різати м’ясо акуратно, щоб шматочки філе були не пошкоджені, інакше начинка витече з рулету.

Легенько відбити шматочки м’яса молоточком з обох сторін, щоб не пошкодити курку використовувати харчову плівку. Покрийте шматочком плівки м’ясо і поверх відбивайте молоточком. Так волокна м’яса не будуть рватися і скибочки залишаться цілісними.

Солимо м’ясо з обох сторін, перчимо, посипаємо орегано або інший приправою до курки за смаком.

Ретельно перебираємо і моєму листя шпинату. Гарненько видаляємо з них вологу з допомогою паперових рушників.

Якщо шпинатні листя старі, видаляємо тверді частини та ніжки листя. Молодий шпинат можна використовувати цілком.

Нарізати тоненькими брусочками сир твердих сортів. Я використовую сир з топленого молока, також добре підходить російський. Якщо додати замість твердого сиру скибочки моцарели, рулетики виходити дуже ніжними.

Готуємо заправку: змішуємо вершки або жирну сметану з 1 чайною ложкою паприки. За бажанням додаємо сушений часник, або видавлюємо через прес свіжий.

Починаємо формувати рулети: на м’ясо першим шаром щільно викладаємо шпинатні листя.

Поверх шпинату викладаємо шматочки сиру, приблизно за два шматочка, щоб рулетик згорнувся без проблем.

Щільно звертаємо рулетики, загинаючи краї м’яса, як на голубці. Слідкуйте, щоб не було відкритих місць, інакше сир витече з рулетика і почне підгоряти. Якщо не виходить повністю згорнути м’ясо – використовуйте зубочистки. Вони також допоможуть рулетикам не розвернутися за час запікання.

Рясно поливаємо наші рулети сметанною заправкою, накриваємо посудину кришкою або фольгою і ставимо в духовку на 40 хвилин до повної готовності при температурі 180 градусів.

За 5 хвилин до закінчення готування, відкрийте фольгу або кришку, щоб рулетики підрум’янилися, але не пересушите м’ясо. Якщо м’ясні шматочки тоненькі, готуйте м’ясо приблизно півгодини.

Подавайте рулети гарячими з салатом або гарніром до столу. Приємного апетиту!