Підготуйте всі потрібні продукти.
Помідори помийте, видаліть плодоніжку і зробіть невеликі надрізи на кожному помідорі. Потім помістіть їх в окріп приблизно на 30 секунд і акуратно зніміть шкірку.
Миємо та очищаємо болгарський перець від нутрощів, нарізаємо в довільній формі. Чистимо і нарізаємо часник і перець чилі.
Помістіть в блендер бланшовані помідори ,болгарський перець, зелень, 2 зубчики часнику, додайте 100 мл кип’яченої води і починайте збивати. Потім додайте базилік, сіль, перець, видавити часточку лимона, налийте 1 ст. ложку оливкової олії, збивайте ще 1 хвилину .
Через сито овочевий суп протирати не обов’язково, але його консистенція стане набагато приємніше, якщо ви це зробите .
Наріжте м’якоть хліба невеликими кубиками, посоліть, поперчіть , побризкайте оливковим маслом і смажте на сковороді до золотистої скоринки .
Перед подачею поставте гаспачо в холодильник на 1 годину або додайте кілька кубиків льоду. Презентуємо нашу страву.
Для прикраси овочевого супу можна використовувати свіжу зелень. Приємного апетиту.