З соковитих яблук і прянощів можна приготувати чудовий десертний суп, який рекомендується включити в дитяче меню.
Інгредієнти:
– тростинний цукор-пісок (140 г);
– червоні яблука самого солодкого сорту великі (сім штук);
– просеянная борошно картопляна (17 р);
– домашня сметана густа (245 м);
– відфільтрована вода (один літр);
– мелена кориця (на смак).
Процес приготування:
Відкласти в сторону два яблука, інші фрукти почистити, нарізати подрібніше і перекласти в каструлю, залити відфільтрованої водою і довести до кипіння на середньому вогні.
Як тільки вода закипить, варити яблука ще шість хвилин, потім перекласти в миску, додати картопляне борошно і збити блендером, що стосується яблучного відвару, то його потрібно остудити.
Перекласти яблучне пюре назад у каструлю з відваром, додати необхідну кількість цукрового піску, перемішати, довести суп до кипіння.
Остудити приготовлений суп, додати в нього сметану, перемішати, потім почистити залишилися яблука, дрібно натерти їх і відправити в каструлю, перемішати.
Перелити десертний суп з яблук у порційні тарілки, додати в кожну порції трохи меленої кориці, подавати приготоване блюдо в охолодженому вигляді з грінками.