Пшоняна каша з гарбузом і сушеними фруктами
Інгредієнти
Пшоно – 100г | |
Гарбуз – 150г | |
Молоко – 250мл | |
Цукор – 2 ч. л. | |
Сухофрукти – 100г | |
Кориця – на кінчику ножа | |
Сіль – за смаком |
Корисна і неймовірно смачна каша в східному стилі для дітей і дорослих. Якщо поміняти молоко на воду, то це блюдо можна сміливо готувати під час посту.
Покроковий рецепт
Ретельно промиваємо сухофрукти і заливає окропом на 20 хвилин. Ви можете використовувати курагу, чорнослив, родзинки, фініки та їх поєднання.
Стиглий гарбуз промиваємо, видаляємо насіння і ріжемо на невеликі шматочки. Зайву м’якоть можна заморозити.
Кладемо в чашу мультиварки всі інгредієнти крім сухофруктів, перемішуємо. Щоб молоко не втекло, рекомендуємо змастити краї чаші невеликим кол-вом вершкового масла.
Виставляємо на мультиварці програму «Молочна каша», час приготування 25 хвилин, клапан відкритий. Нарізаємо сухофрукти і за 10 хвилин до завершення приготування додаємо їх в блюдо
Дайте каша настоятися ще 10 хвилин на режимі «Підігрів». Перед подачею можна додати в гарячу кашу вершкове масло. Каша виходить неймовірно ніжна і розсипчаста. Приємного Вам апетиту!