Рагу з кабачків, з горохом і томатами – дуже смачне, пісне, наповнене вітамінами блюдо. Овочеве рагу готується просто, незважаючи на тривалість його приготування.
Інгредієнти
невеликі кабачки/ цукіні – 3 штуки | |
середні цибулини – 3 штуки | |
велика морква – 2 штуки | |
горох нут – 1 стакан | |
томатна паста – за смаком | |
часник – 2 зубчики | |
петрушка – 3 гілочки | |
середні помідори – 2 штуки | |
перець і сіль – за смаком |
Кабачок – овоч складається на 80% з води, а решта в ньому легкоусваиваемая клітковина. Завдяки цьому він корисний для шлунково-кишкового тракту. Легко всмоктується, володіє низькою калорійністю, містить багато вітамінів і мікроелементів.
Кабачок нормалізує кров’яний тиск, зміцнює серцевий м’яз, виводить токсичні речовини, прибирає набряки.
Покроковий рецепт
Займемося підготовкою овочів
Візьміть горох нут і замочіть його на ніч. Тепер приступаємо безпосередньо до готування. Три молодих кабачка обполосніть водою і почистіть овочерізкою. Потім цією ж овочерізкою зрізайте тонкі смужки м’якоті кабачка. Наприкінці коли м’якоть вже не зрізається, можна тонко порізати залишився шматочок ножем.
Цибулини звільніть від лушпиння і поріжте півкільцями крупно. Складіть у глибоку тарілку.
2 великі морквини вимийте і очистіть шкірку. Натріть моркву на крупній тертці і відправте в тарілку до цибулі.
2 зубчики часнику покришіть ножем. 3 гілочки петрушки нарізати ножицями крупно. 2 середніх помідори наріжте півкільцями.
Попередня обсмажування.
Візьміть глибоку сковороду. Соняшникова або будь-яке рослинне масло підійде для готування. Налийте трохи його на сковороду і викладіть всі кабачки. Через 5 хвилин з’явиться сік і кабачки будуть гаситися, а не смажитися. Періодично треба перемішувати. Смажити не довше 15 хвилин. Потім перекласти кабачки в каструлю мультиварки.
На звільнену сковороду налити побільше олії і викласти цибулю разом з морквою. Смажити, помішуючи 10-15 хвилин. Викласти в каструлю мультиварки до кабачків.
Приготування в мультиварці
Поставити каструлю в мультиварку. Додати туди порізаний часник і петрушку. Зверху викласти помідори, потім горох нут. Поперчити, посолити, додати за смаком томатну пасту. Залити 1.5 склянкою окропу. Перемішати.
Вибрати режим “Гасіння” і виставити час 2 години. Через 2 години у Вас на столі смачне і красиве блюдо. Кожну порцію можна заправити сметаною. Приємного апетиту!