Цікавий ніжний смак соусу з гострим пікантним імбиром внесе нові нотки у вашому смаковому словника.
Інгредієнти
Морква – 1 шт. | |
Імбир – 10 г (або більше за смаком) | |
Вершки – 50-100 мл | |
Сік лимона – 2 ст. л. | |
Вершкове масло – 1 ст. л. | |
Хмелі-сунелі – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Риба – 2 стейка (Кижуч) | |
Рослинне масло – для обсмажування риби |
Цікавий ніжний смак соусу з гострим пікантним імбиром внесе нові нотки у вашому смаковому словника. Вживаючи цей соус, ні за що не здогадаєшся, з чого він зроблений. Хоча всі інгредієнти прості і зазвичай зберігаються у нас в холодильнику.
Покроковий рецепт
Моркву та імбир почистити, нарізати крупно гуртками. Обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.
Додати води і тушкувати до готовності моркви.
Тим часом на розпечену сковороду гриль викласти рибу. Посолити, поперчити. Обсмажити до золотистого кольору 5 – 7 хвилин.
Перевернути. Обсмажити з іншого боку, вже на помірному вогні, при цьому не забувши посолити і поперчити.
Тушковану моркву з імбиром перекласти разом з рідиною, що залишилася в блендер. Видавити сік свіжого лимона. Збити до утворення однорідної кашки. Додати вершки до бажаної консистенції. Посолити, приправити спеціями. Перемішати.
Ось що повинно вийти.
Рибку викладаємо на плоску тарілку. Поливаємо морквяно-імбирним соусом. Прикрашаємо зеленню. Вживаємо. Приємного апетиту!