Масло вершкове розтопити на сковороді.
Висипати борошно, пасерувати на невеликому вогні до золотистого кольору, безперервно помішуючи.
Додати рибного бульйону, перемішати.
Додати обсмажені до золотистого кольору цибулю.
Вичавити сік з половинки лимона. (Шкірку не викидати, надалі половинка лимона послужить нам «чашею» для подачі соусу.)
Посолити, поперчити, додати перець горошок, лавровий лист і лимонний сік половинки лимона, перемішати. Дати закипіти, зняти з вогню.
Сібас почистити, випатрати. Полити його лимонним соком, посолити. Зробити гострим ножем надрізи. Смажити риба а оливковій олії до золотистого кольору з обох сторін.
Часник почистити, дрібно порубати, обсмажити на олії. Кальмар відварити, нарізати кільцями, додати до часнику, обсмажувати 3-5 хвилин.
На блюдо викласти смажену рибу, поруч викласти смажені з часником кальмари. Подавати смажену рибу з білим соусом «лимонної чаші». Приємного апетиту!