Риба смажена з кальмарами під білим рибним соусом з лимоном

Риба смажена з кальмарами під білим рибним соусом з лимоном – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Масло вершкове розтопити на сковороді.

Висипати борошно, пасерувати на невеликому вогні до золотистого кольору, безперервно помішуючи.

Додати рибного бульйону, перемішати.

Додати обсмажені до золотистого кольору цибулю.

Вичавити сік з половинки лимона. (Шкірку не викидати, надалі половинка лимона послужить нам «чашею» для подачі соусу.)

Посолити, поперчити, додати перець горошок, лавровий лист і лимонний сік половинки лимона, перемішати. Дати закипіти, зняти з вогню.

Сібас почистити, випатрати. Полити його лимонним соком, посолити. Зробити гострим ножем надрізи. Смажити риба а оливковій олії до золотистого кольору з обох сторін.

Часник почистити, дрібно порубати, обсмажити на олії. Кальмар відварити, нарізати кільцями, додати до часнику, обсмажувати 3-5 хвилин.

На блюдо викласти смажену рибу, поруч викласти смажені з часником кальмари. Подавати смажену рибу з білим соусом «лимонної чаші». Приємного апетиту!