Рибу можна їсти гарячою і холодною, з гарніром і просто з хлібом, однаково смачно.
Інгредієнти
Риба морська свіжоморожена – 1 кг | |
Борошно для обвалювання | |
Морква – 1 кг | |
Ріпчаста цибуля – 2 шт. | |
Рослинне масло – для смаження | |
Томатна паста – 50 гр | |
Сіль – щіпка | |
Цукор – 1 столова ложка | |
Лавровий лист – пару | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Петрушка або інша зелень – жменя |
Риба, тушкована у томаті з морквою і цибулею виходить дуже ніжною і соковитою.
Покроковий рецепт
Вибираємо рибу – будь-яку. Миємо, чистимо – потрошимо, якщо треба. Нарізаємо на прийнятні для вас шматки. Присаливаем і даємо постояти хвилин 20-30.
Моркву нарізаємо кубиками або натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо не крупно. На розігрітій сковороді з олією спочатку злегка обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву і обсмажуємо до напівготовності (масло стане жовтим, а суміш осяде).
Поки готується морква – цибуля, на іншій сковороді з добре прогрітим маслом, злегка обсмажимо обвалянную рибу в борошні.
Укладаємо на дно сковороди половину суміші морква-цибуля, кладемо лавровий лист. Зверху укладаємо рибу, перчимо і вкриваємо залишилася сумішшю.
У склянці теплої води розмішуєм томатну пасту, столову ложку цукру, щіпку солі і виливаємо в сковороду. Сковорідку ставимо на слабкий вогонь і тушкуємо 30 хвилин.
Перед подачею посипаємо рубаною петрушкою або іншою зеленню. Готову рибку подаємо до столу з будь-яким гарніром. Смачна як холодної, так і гарячої.