Риба з овочами, приготована в мультиварці

Риба з овочами, приготована в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт приготування смачної і корисної риби з овочами в мультиварці.

Інгредієнти

скумбрія – 3 шт
цибуля ріпчаста – 1шт побільше
морква – 1шт велика
лимон – 1/2 шт
помідор – 1шт
сметана – 3 столові ложки
сіль, перець, лавровий лист, приправа для риби – на смак
масло рослинне для обсмажування овочів

Як приготувати Риба з овочами, приготована в мультиварці

В наш час магазини, ресторани та інші заклади громадського харчування пропонують нам різноманіття м’ясних продуктів і делікатесів, але іноді хочеться чогось іншого, більш легкого і ми згадуємо про рибу. Риба дуже корисна для організму людини, вона містить фтор, фосфор, вітаміни групи В і РР, білки і жирні кислоти Омега-3. Вона допомагає нам зберігати здоров’я і красу, так як благотворно впливає на травлення стан нігтів і волосся, до того ж вона низькокалорійна і дуже смачна. Існує дуже багато рецептів приготування риби, але сьогодні я б хотіла поділитися рецептом приготування риби з овочами в мультиварці.

Приготування риби в мультиварці дозволяє зберегти всі її корисні властивості і насолодитися приголомшливим смаком і ароматом.

Покроковий рецепт

Першим ділом біжимо в магазин або на грядки і добираємо необхідні інгредієнти.

Після того як всі інгредієнти в зборі, беремо рибу і починаємо її чистити, потрошити та розбирати. Для цього беремо дошку і якщо вона у вас дерев’яна, як у мене, то обмотуємо її в кілька разів харчовою плівкою, так як в’їдаються запах риби на обробній дошці це жахливо. Рибка, у мене в цей раз скумбрія, взяла її оскільки вона пожирніше і до овочів, я вважаю, підходить ідеально. Беремо її відрізаємо все зайве, а саме плавники, голову і хвіст. Розрізаємо, видаляємо нутрощі, добре промиваємо та нарізаємо на порційні шматочки.

Коли наша рибка підготовлена солимо її, перчимо, посипаємо приправою для риби, зверху викладаємо порізану часточками лимон і лавровий лист.

Промазуємо кожен шматочок сумішшю спецій і часточками лимона. Лимон вкладаємо всередину рибки і залишаємо її в такому вигляді маринуватися.


Поки наша рибка маринується, беремо цибулю, чистимо миємо й ріжемо кубиками.

Морква,також чистимо, миємо, але не ріжемо, а трьом на крупній тертці.

Тепер починаємо готувати для нашої рибки овочеву подушку. Беремо рослинне масло, наливаємо його в чашу мультиварки і включаємо режим “смаження”. Чекаємо поки масло прогріється і додаємо в чашу цибулю. Обсмажуємо його до прозорості, потім до нього додаємо моркву пасеруємо на протязі 10 хвилин.



У той час поки цибуля і морква обсмажуються, беремо помідор, моєму його і нарізаємо кубиками, після чого теж додаємо в чашу і обсмажуємо до готовності.


Коли овочі будуть готові беремо нашу рибку, прибираємо з неї лимон і викладаємо в чашу на подушку з овочів.




Зверху рибку промазуємо сметаною, додаємо сіль і спеції за смаком, я додала ще кружечки помідора, так як мені здалося що його буде мало. Все індивідуально і все за смаком, після чого ставимо нашу мультиварку в режим “Випічка” і залишаємо готується.

Подавати рибку можна з гарніром і без. У мене в цей раз рибка була з рисом. Зверху можна додати трохи зелені для краси та аромату.