Першим ділом біжимо в магазин або на грядки і добираємо необхідні інгредієнти.
Після того як всі інгредієнти в зборі, беремо рибу і починаємо її чистити, потрошити та розбирати. Для цього беремо дошку і якщо вона у вас дерев’яна, як у мене, то обмотуємо її в кілька разів харчовою плівкою, так як в’їдаються запах риби на обробній дошці це жахливо. Рибка, у мене в цей раз скумбрія, взяла її оскільки вона пожирніше і до овочів, я вважаю, підходить ідеально. Беремо її відрізаємо все зайве, а саме плавники, голову і хвіст. Розрізаємо, видаляємо нутрощі, добре промиваємо та нарізаємо на порційні шматочки.
Коли наша рибка підготовлена солимо її, перчимо, посипаємо приправою для риби, зверху викладаємо порізану часточками лимон і лавровий лист.
Промазуємо кожен шматочок сумішшю спецій і часточками лимона. Лимон вкладаємо всередину рибки і залишаємо її в такому вигляді маринуватися.
Поки наша рибка маринується, беремо цибулю, чистимо миємо й ріжемо кубиками.
Морква,також чистимо, миємо, але не ріжемо, а трьом на крупній тертці.
Тепер починаємо готувати для нашої рибки овочеву подушку. Беремо рослинне масло, наливаємо його в чашу мультиварки і включаємо режим “смаження”. Чекаємо поки масло прогріється і додаємо в чашу цибулю. Обсмажуємо його до прозорості, потім до нього додаємо моркву пасеруємо на протязі 10 хвилин.
У той час поки цибуля і морква обсмажуються, беремо помідор, моєму його і нарізаємо кубиками, після чого теж додаємо в чашу і обсмажуємо до готовності.
Коли овочі будуть готові беремо нашу рибку, прибираємо з неї лимон і викладаємо в чашу на подушку з овочів.
Зверху рибку промазуємо сметаною, додаємо сіль і спеції за смаком, я додала ще кружечки помідора, так як мені здалося що його буде мало. Все індивідуально і все за смаком, після чого ставимо нашу мультиварку в режим “Випічка” і залишаємо готується.
Подавати рибку можна з гарніром і без. У мене в цей раз рибка була з рисом. Зверху можна додати трохи зелені для краси та аромату.