Риба з овочами на пару – дуже проста у виконанні блюдо. Рибу минтай можна подавати і в холодному вигляді, в якості рибної закуски.
Інгредієнти
Філе минтая – 800 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт. | |
Морква – 2 шт. | |
Перець болгарський – 2 шт. | |
Спеції – за смаком | |
Соєвий соус – 50 гр. | |
Сіль – за смаком |
Даний спосіб приготування є найбільш доцільним для цієї риби (минтая). Тому, що вона від природи трохи суховата, а приготовлена таким чином виходить соковитою і ніжною. Ще одним плюсом є те, що морепродукти на пару не втрачають своїх корисних властивостей на відміну від смаження і варіння. Так само смаку і соку додадуть овочі, якими накриємо рибку.
Покроковий рецепт
Якщо у вас заморожена риба, краще просто розморозити її звичайним шляхом при кімнатній температурі. Не потрібно використовувати мікрохвильову піч або інші прискорюють способи. Тушки добре промиваємо, обрізаємо плавники і ріжемо на порційні шматочки. Складаємо їх в посуд для маринування, поливаємо соєвим соусом, додаємо спеції (у мене прованські трави) і сіль. Ставимо в холодильник, а поки займемося овочами.
Моєму їх і чистимо, обрізаємо все зайве.
Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю і болгарський перець подрібнюємо кубиками.
Після того як риба промаринувалася, викладаємо її на деко пароварки.
Наступним кроком викладаємо зверху овочі, як би покриваючи ними, рибні шматочки і солимо. Включаємо пароварку на 40 хвилин (залежить від потужності використовуваної моделі).
Наша страва готова! Рибу з овочами можна поєднувати з гарніром з рису, а так само приготувати одночасно якийсь інший овочевий гарнір або їсти просто як холодну рибну закуску з додаванням овочів.