Риба, запечена в духовці під сметаною

Риба, запечена в духовці під сметаною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Філе риби – 1,3 кг (у мене сьомга)
Сіль – за смаком
Приправа – 2 столові ложки (для риби)
Сметана – 250 г
Кріп – 50 г
Базилік – 50 г
Рослинна олія – 1 столова ложка

Як приготувати Риба, запечена в духовці під сметаною

Ось вона! Риба моєї мрії! 🙂
Нескладний рецепт риби, який підійде на кожен день.
Думаю, рибу можна використовувати будь-що ;-).

Запікати рибку краще в добре прогрітій духовці, щоб вона зберегла всі свої смакові і поживні властивості. Час запікання залежить від різновиду риби, тут важлива товщина. Якщо риба плоска, запікайте 20 хвилин, якщо товста – додайте ще 15 хвилин. Дуже важливо рибу не пересушити, тому стежте за процесом.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти…

Філе риби промити, обсушити, викласти на змащене маслом деко. (Якщо у вас невелика рибка, зручніше її запікати в формі). Рибу посолити, рясно присипати приправою.

Змастити рибу сметаною. Бажано, щоб була густа сметана і обволікала рибку, а не стікала.

Дрібно нарізати базилік і кріп, або будь-яку зелень на ваш розсуд. Але базилік тут додає особливий аромат!

Викласти на рибу зі сметаною.

Запікати в духовці при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.

Подавати до столу порційно.
На гарнір підійдуть картоплю і овочі.
Приємного апетиту!