Інгредієнти
Філе риби – 1,3 кг (у мене сьомга) | |
Сіль – за смаком | |
Приправа – 2 столові ложки (для риби) | |
Сметана – 250 г | |
Кріп – 50 г | |
Базилік – 50 г | |
Рослинна олія – 1 столова ложка |
Ось вона! Риба моєї мрії! 🙂
Нескладний рецепт риби, який підійде на кожен день.
Думаю, рибу можна використовувати будь-що ;-).
Запікати рибку краще в добре прогрітій духовці, щоб вона зберегла всі свої смакові і поживні властивості. Час запікання залежить від різновиду риби, тут важлива товщина. Якщо риба плоска, запікайте 20 хвилин, якщо товста – додайте ще 15 хвилин. Дуже важливо рибу не пересушити, тому стежте за процесом.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Філе риби промити, обсушити, викласти на змащене маслом деко. (Якщо у вас невелика рибка, зручніше її запікати в формі). Рибу посолити, рясно присипати приправою.
Змастити рибу сметаною. Бажано, щоб була густа сметана і обволікала рибку, а не стікала.
Дрібно нарізати базилік і кріп, або будь-яку зелень на ваш розсуд. Але базилік тут додає особливий аромат!
Викласти на рибу зі сметаною.
Запікати в духовці при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.
Подавати до столу порційно.
На гарнір підійдуть картоплю і овочі.
Приємного апетиту!