Риба запечена в глині

Риба запечена в глині – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку розводиться багаття, тоді як одночасно з цим рибка чиститься, потрошится, причому луску слід зберегти.

Випотрошена риба зсередини натирається сіллю, після чого всередину поміщається цибулю, чорний перчик горошком, лаврове листя.

Після завершення цієї процедури тушку треба обмазати 3-4-сантиметровим шаром глини, а потім завалити її гарячими вугіллям на 25-35 хвилин і розвести над нею багаття. Готовий продукт чищення не вимагає, оскільки вся луска відстає разом з глиняною мазанкой.

Тут слід відзначити той факт, що окремі рибалки заздалегідь загортають рибку, використовуючи листочки лопуха або капусти, смородину або кропиву.