Для цієї страви вам необхідно рибне філе. У приготуванні підійде будь-яка біла риба: хек, минтай, тілапія…
Покроковий рецепт
Щоб приготувати рибні котлети рубані, вам знадобиться рибне філе без кісток і шкіри. Для даного рецепта підійде будь-яка біла риба: хек, минтай, тілапія…(я готувала з тілапії). Філе порізати на невеликі шматочки.
Закинути В блендер шматочки хліба, залити вершками, дати трохи розмокнути, подрібнити.
Цибулю почистити, крупно порізати, закинути в блендер (до подрібненого хліба), подрібнити в кашку.
Отриману суміш перекласти в чашу з порізаної рибою. Сюди ж додати 2 яйця середнього розміру, 2 столові ложки майонезу, сіль перець за смаком. Все гарненько перемішати.
Потім додати борошно (кількість борошна необхідно, залежно від консистенції фаршу). А консистенція залежить від виду риби. (Якщо ви взяли готове заморожене рибне філе, краще дати стекти зайвій воді, інакше фарш буде водянистий і доведеться додати більше борошна, ніж необхідно ви рецепті).
Потім додати дрібно терту моркву і крупно тертий сир, перемішати. При необхідності додати ще борошна. Я додаю стільки, щоб фарш з ложки падав не відразу. Тобто досить густий.
Розігріти сковороду з рослинним маслом. Сформувати рибні котлети у вигляді кульки, обваляти в панірувальних сухарях, сформувати «шайбу».
Смажити рибні котлети на розпеченій сковороді до рум’яної скоринки з одного боку (на сильному вогні).
Як тільки рибні котлети підрум’яняться, перевернути їх, зменшити вогонь і смажити під кришкою до готовності.
Готові рубані котлети з морквою і сиром готові. Виходять дуже ніжні, рум’яні, соковиті рибні котлети, просто смакота! Приємного апетиту!