Котлети виходять дуже смачні. Ніколи не скажеш, що вони приготовані з оселедця. Ніякого присмаку не відчувається. А ще, оселедець дуже корисна риба.
Інгредієнти
Філе оселедця морожене – 1 кг. | |
Батон – 1/4 середнього батона | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Яйце – 1 шт. | |
Масло рослинне – 3-4 столові ложки | |
Борошно – 4-5 столових ложок |
Досить прості у приготуванні котлети. Інгредієнти можна легко знайти в магазині. Не зажадають особливих зусиль і витрат часу. У холодному вигляді теж дуже смачні.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування рибних котлет.
Філе оселедця розморозити, промити. Якщо є плавці – видалити їх. Вмочити паперовим рушником, щоб прибрати зайву воду.
Батон залити теплою кип’яченою водою, щоб трохи розмокнув.
Перекрутити філе оселедця на м’ясорубці, щоб вийшов рибний фарш.
Цибулину розрізати на кілька частин і теж перекрутити на м’ясорубці, додати до фаршу.
Батон віджати від води і теж перекрутити до фаршу на м’ясорубці.
Додати яйце, сіль і перець, замісити фарш.
Розігріти рослинну олію в сковороді.
Сформувати котлети, обваляти їх у борошні. Обсмажити котлети до готовності з двох сторін.
Рибні котлети з філе оселедця готові. Подавати можна з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!